Upgrade versiune anuală Nexus

În acest tutorial vă vom prezenta pașii necesari pentru actualizarea serverului Nexus la versiunea anuală nouă a acestui produs.

ATENTIE: Acești pași se parcurg după trimiterea contractului semnat la distribuitorul dumneavoastră: ATAC s.r.l..
Nu programati efectuarea acestei actualizari noaptea/in afara programului. Va trebui sa ne contactati pentru activarea contractului dupa ce ati dezactivat licentele.

Notă: Pașii descriși mai jos nu trebuie efectuați de către clienții care au optat pentru delegarea serviciilor de instalare actualizări și mentenanța serverului către ATAC prin serviciul monitorizare și actualizare server de aplicații. De asemenea, in lipsa serviciului mentionat anterior care acopera toate instalarile, se poate comanda doar efectuarea pasilor de mai jos de catre personalul nostru. Detalii si preturi aici.

Pasii trebuie parcursi in ordinea prezentata mai jos.

 1. Asigurati-va ca serverul respecta cerințele minime din punct de vedere tehnic a ultimei versiuni SQL Server (momentan 2019) și asigurați-vă că sistemul dvs. le întrunește. Versiunea 22 presupune actualizarea motorului de baze de date tranzacționale Microsoft SQL Server la versiunea 2019 care are unele cerinte minime atat din punct de vedere hardware cat si software. Acestea le gasiti aici.
 2. Asigurați-vă ca aveti ultima versiune din anul anterior instalată și că toate societățile sunt actualizate la această versiune, inclusiv SC EXEMPLU SRL. Pentru versiunea 21 ultima versiune este 21.18.
 3. Asigurați-vă că aveți spațiu suficient pe disc pentru copii de rezervă. Acestea se generează automat la instalarea pachetelor de actualizare. Va trebuie cam tot atata spatiu cat ocupa dosarul Bazedate fara dosarul Backup.
 4. Contactați-ne pentru activarea contractului dvs. de actualizare. (Activarea se poate face doar după ce ati dezactivat toate licențele.)
 5. Se face upgrade la serverul SQL la versiunea 2019, prin executabilul Nexus_Sql2019Express_Upgrade_v1.3.exe. Dupa actualizarea versiunii SQL, se restarteaza serverul. IMPORTANT: Daca aveti server SQL versiunea STANDARD achizitionata de la NexusMedia trebuie sa ne contactati pentru obtinerea kitului nou de actualizare.
 6. Dupa repornirea server-ului se instaleaza update-ul 22.6 prin programul de update: NexusUpdate-22.6.exe. Daca la acest pas primiti mesaj ca trebuie sa actualizati serverul atunci instalati pachetul SQLServer2019_Cumulative_Update.exe si reporniti serverul.
 7. Se instaleaza ultimul patch offline 22.6.x de pe site prin programul NexusPatchOffline-22.6.79.exe.
 8. Se reinstaleaza programul NexusERP folosind kitul Nexus-22.6.1.exe. Acesta va instala si toate componentele necesare (.NET6). La instalare, la pasul in care va intreaba adresa IP sau numele serverului, se trece: local;Server Nexus.
 9. Se reporneste serverul (sau cel putin serviciul SQL SERVER (XECUTIVE).
 10. Se intra in Nexus, se inchide asistentul de actualizare fara a incepe (renunta), se descarca si se instaleaza ultimul patch din meniul superior Ajutor > Verifica actualizari. Daca la acest pas primiti mesajul ca nu s-a putut realiza conexiunea la serverul principal dati un restart la sistem.
 11. Se intra din nou in Nexus si de data aceasta se actualizeaza toate societatile. Verificati sa fie spatiu suficient pe discul unde sunt bazele de date! Daca aveti un server perfomant puteti seta in fereastra de actualizare sa actualizati concomitent mai multe societati.
 12. Se dezinstaleaza si se reinstaleaza cu noile kituri serviciile NexusAPI, Robonexy (noul nume pentru Nexus Tasks) si, daca e cazul, restul programelor (EasyRetail, etc.). Trebuie reinstalate toate programele Nexus pe toate statiile. Pe statiile de lucru puteti folosi si utilitarul OneClickUpdater care va actualiza toate aplicatiile client pe care le gaseste instalate la versiunile:
  NexusERP - v.22.6.1;
  NexusPrint - v. 22.6.1;
  NexusRetail - v. 22.6.1;
  NexusEasyRetail - v. 22.6.1.
 13. După activarea contractului, în contul dvs. de client de pe suport.nexuserp.ro veți găsi codurile de activare pentru noua versiune. De asemenea, pe download.nexuserp.ro veți găsi noile kituri și noile pachete de actualizare aferente noii versiuni la care aveți acces.
 14. Activați codurile de licențiere din contul dvs. folosind meniul Instrumente > Activare \ Dezactivare produse > Activare.
 15. Daca este cazul actualizați/verificați eventualele reguli de firewall care permit accesul stațiilor la server.

Pentru situatiile in care aveti aplicatii Nexus sau module Nexus nefunctionale, instalati pachetul de update pentru .NET 6.0.5 (x64) sau .NET 6.0.5 (x86).

Mult succes!

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

  No results matching ""