SFA online

Nexus Media oferta agentilor de vanzare posibilitatea de introducere comenzi, facturare, incasare si alte operatiuni prin intermediul aplicatiei mobile Nexus SFA. Aplicatia este destinata dispozitivelor mobile cu sistem de operare Android (versiune mai noua de 8.0) dar se poate accesa si dintr-un browser.

1. Configurarea aplicatiei

Pentru a folosi aplicatia SFA online trebuie ca pe serverul dvs. sa fie activata o licenta "Nexus Online SFA".

Interogarile aplicatiei se fac prin intermediul serviciului API. Kit-ul NexusAPI trebuie instalat pe serverul de Nexus si trebui configurat IP si portul acestuia. Acest lucru se poate face din Activitati programate - Serviciu API.

Pentru accesul dintr-o alta retea decat cea a serverului Nexus se va completa IP extern al serverului si portul API (portul trebuie sa fie accesibil din extern (port-forwarding+firewall)).
In cazul in care aplicatiile vor fi accesibile doar din reteaua serverului Nexus, trebuie completat IP intern si portul API(trebuie sa fie deschis din firewall).

Configurarea aplicatiei se face din modulul "Aplicatii online".

Se adauga o configurare noua prin butonul "Adaug"

Va aparea fereastra "Adaug aplicatie". Se va selecta aplicatia ce se doreste a fi configurata si utilizatorul.

Se va adauga o aplicatie noua.

La deschidere va aparea fereastra de mai jos. Pentru o aplicatie functionala trebuie sa completam obligatoriu urmatoarele campuri:

 • Salariat asociat utilizatorului
 • carnetele pentru fiecare tip de inregistrare (comenzi de la clienti, casa, facturi clienti, comenzi interne)
 • Cont casa
 • Deviz
 • Gestiunile documentelor Celelalte optiuni sunt optionale si permite utilizatorului configurarea aplicatiei pentru specificul fiecarei societati.

Pentru emiterea de facturi trebuie setat carnetul de facturi in modulul "Gestiuni" la carnete implicite.

In tabul "Drepturi" se pot activa/dezactiva drepturile fiecarei configurari de aplicatie.

Configurarea in backoffice pentru aplicatia SFA online s-a finalizat.

Aplicatia SFA Online se poate folosi prin intermediul serverelor Nexus Media. Acest lucru presupune interogarea serverului dvs. prin intermediul serverelor Nexus Media. Adresa de web in acest caz este sfa.nxm.ro (este setat implicit pentru aplicatia android).

In cazul in care se doreste ca toate interogarile aplicatiei SFA Online sa fie doar local (doar de pe serverul propriu), aceasta se poate instala pe un server. In acest caz in browser nu se va ma accesa sfa.nxm.ro ci adresa de ip ce are configurata pagina web (aceasta informatie o puteti afla de la departamentul dvs. IT sau de la distribuitorul aplicatiei). In cazul aplicatiei android, setarile acesteia trebuie modificate. Pentru accesul in aplicatie android de pe un dispozitiv mobil trebuie sa instalati aplicatia SFA Online disponibila in Magazin Play (va fi disponibila in curand).

Dupa deschiderea aplicatiei android/ accesarea din browser va aparea fereastra de mai jos.

Conexiunea se poate adauga prin scanare cod QR(disponibil doar pentru aplicatie android). Codul QR este generat automat in modulul "Aplicatii online" pentru configurarea facuta anterior.

In cazul accesarii din browser, conexiunea se poate adauga manual

 • Nume conexiune: Recomandam denumirea societatii
 • IP conexiune: ip-ul serverului de Nexus
 • Port conexiune: portul API
 • API conexiune: cheia API din aplicatia adaugata in modulul "Aplicatii online"

Dupa adaugare se acceseaza din nou sfa.nxm.ro (sau ip unde a fost instalata aplicatia) si va aparea conexiunea adaugata anterior.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

  No results matching ""