Operare Somaj tehnic

 1. Se adauga in "Formatii de lucru" o noua formatie de lucru cu denumirea “Somaj tehnic”. In exemplul de mai jos metoda de calcul utilizata pentru aceasta formatie este PerAdm.
  Operare Somaj tehnic1
 2. Pe formatia “Somajul tehnic” se va bifa optiunea "Somaj tehnic subventionat de stat", astfel pentru veniturile salariale de pe formatia aceasta nu se va calcula CAM. (Noutate Nexus Media)
  Operare Somaj tehnic2
 3. In Metode de Calcul, la metoda de calcul PerAdm se va modifica formula de calcul in cazul in care somajul tehnic este platit de la bugetul de stat si salariile brute ale salaratiilor depasesc 75% din salariul mediu brut pe economie. Formula se va copia din link-ul acesta: Noutate Nexus Media
  Operare Somaj tehnic3
 4. Dupa sincronizarea salariatilor, in "Bon lucru", se va adauga Formatia = Somaj tehnic cu ajutorul asistentului “Mutare ore pontaj”(vezi tutorial), astfel pentru toti salariatii trebuie sa aveti un bon de lucru separat pe formatia “Somaj tehnic”.
  Operare Somaj tehnic4
 5. Pontajul salariatilor va arata sub forma aceasta:
  Operare Somaj tehnic5
 6. Sincronizare si Lichidare multipla. Pentru activarea lichidarii multiple se va bifa casuta “Permite gestionarea lichidarilor multiple (Bon lucru<>Chenzina 2)” din "Setari salarii" - "Calcul salarii" - "Optiuni"
  Operare Somaj tehnic6
  Dupa acest pas trebuie sa sincronizam "Lichidarea multipla", adica sa se creeze pentru fiecare bon de lucru cate o lichidare.
  Operare Somaj tehnic7
 7. In tabul "Lichidare", o sa avem pentru fiecare bon de lucru cate o lichidare.
  Operare Somaj tehnic8
 8. Se efectueaza calculul salariilor.
  Operare Somaj tehnic9
 9. Se sterg bonurile de lucru cu total=0
  Operare Somaj tehnic10

Noutate Nexus Media

Dosar somaj tehnic

Pentru efectuarea dosarului de Somaj tehnic, raportele le regasiti in modulul "Contracte de munca" - Rapoarte customizate - Rapoarte somaj tehnic

Va detaliez in continuare procedura de lucru:

 1. Se genereaza rapoartele din Nexus din gruparea "Rapoarte Somaj tehnic", se listeaza/semneaza;

 2. Se descarca pdf-urile de pe platforma aici.gov.ro;

 3. Se ataseaza in aceste pdf-uri prin "Adauga fisier" rapoartele generate din Nexus. In cazul documentului "Lista angajati" este suficienta atasarea fisierului, fara operarea manuala a salariatilor.

Obs. In cazul in care raportul "Lista persoane suspendate cf. art.52 alin.1 lic.c (anexa 2)" nu contine date si in salarii sunt ore de tip somaj tehnic, se datoreaza faptului ca salariile nu sunt calculate.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

  No results matching ""