Bonuri Consum online

Nexus Media oferta operatorilor posibilitatea de generare bonuri de consum materiale prin intermediul aplicatiei mobile Nexus Online Bonuri Consum. Aplicatia este destinata dispozitivelor mobile cu sistem de operare Android (versiune mai noua de 8.0) dar se poate accesa si dintr-un browser.

1. Configurarea aplicatiei

Pentru a folosi aplicatia Nexus Online Bonuri Consum trebuie ca pe serverul dvs. sa fie activata o licenta "Nexus Online Bonuri Consum".

Interogarile aplicatiei se fac prin intermediul serviciului API. Kit-ul NexusAPI trebuie instalat pe serverul de Nexus si trebui configurat IP si portul acestuia. Acest lucru se poate face din Activitati programate - Serviciu API.

Pentru accesul dintr-o alta retea decat cea a serverului Nexus se va completa IP extern al serverului si portul API (portul trebuie sa fie accesibil din extern (port-forwarding+firewall)).
In cazul in care aplicatiile vor fi accesibile doar din reteaua serverului Nexus, trebuie completat IP intern si portul API(trebuie sa fie deschis din firewall).

Configurarea aplicatiei se face din modulul "Aplicatii online".

Se adauga o configurare noua prin butonul "Adaug"

Va aparea fereastra "Adaug aplicatie". Se va selecta aplicatia ce se doreste a fi configurata si utilizatorul.

Se va adauga o aplicatie noua.

La deschidere va aparea fereastra de mai jos. Pentru o aplicatie functionala trebuie sa completam obligatoriu urmatoarele campuri:

  • Salariat asociat utilizatorului;
  • Gestiune consum;
  • Afisare cont/denumire cont;

Celelalte optiuni sunt optionale si permite utilizatorului configurarea aplicatiei pentru specificul fiecarei societati.

In tabul "Drepturi" se pot activa/dezactiva drepturile fiecarei configurari de aplicatie.

Configurarea in backoffice pentru aplicatia Online Bonuri Consum s-a finalizat.

Aplicatia Online Bonuri Consum se poate folosi prin intermediul serverelor Nexus Media. Acest lucru presupune interogarea serverului dvs. prin intermediul serverelor Nexus Media. Adresa de web in acest caz este bonconsum.nxm.ro (este setat implicit pentru aplicatia android).

In cazul in care se doreste ca toate interogarile aplicatiei Online Bonuri Consum sa fie doar local (doar de pe serverul propriu), aceasta se poate instala pe un server. In acest caz in browser nu se va ma accesa bonconsum.nxm.ro ci adresa de ip ce are configurata pagina web (aceasta informatie o puteti afla de la departamentul dvs. IT sau de la distribuitorul aplicatiei). In cazul aplicatiei android, setarile acesteia trebuie modificate. Pentru accesul in aplicatie android de pe un dispozitiv mobil trebuie sa instalati aplicatia Online Bonuri Consum disponibila in Magazin Play.

Dupa deschiderea aplicatiei android/ accesarea din browser va aparea fereastra de mai jos.

Conexiunea se poate adauga prin scanare cod QR(disponibil doar pentru aplicatie android). Codul QR este generat automat in modulul "Aplicatii online" pentru configurarea facuta anterior.

In cazul accesarii din browser, conexiunea se poate adauga manual

  • Nume conexiune: Recomandam denumirea societatii
  • IP conexiune: URL-ul serverului de Nexus
  • Port conexiune: portul API
  • API conexiune: cheia API din aplicatia adaugata in modulul "Aplicatii online"

Dupa adaugare se acceseaza din nou bonconsum.nxm.ro (sau ip unde a fost instalata aplicatia) si va aparea conexiunea adaugata anterior.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa ne mail nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""