Utilizarea procedurilor Importex pentru importul datelor in Nexus ERP.

Nexus ERP pune la dispozitia dezvoltatorilor de solutii alternative posibilitatea de a citi si scrie informatii in bazele de date dupa cum urmeaza.

Citirea si importul datelor din bazele Nexus se realizeaza prin interogari MSSQL asupra obiectelor din baza de date. Pentru operatiunile de citire se acorda acces la aproape toate tabelele si view-urile relevante. Denumirile tabelelor in care se regasesc diferite informatii se regasesc in documentatia oficiala.
Pentru operatiile de scriere, insa, nu se ofera acces direct in tabelele finale. Deoarece programul are utilizare contabila este necesar ca informatia introdusa sa fie in prealabil verificata din punct de vedere al structurii ei. In acest sens s-au creat cateva proceduri stocate prin care informatia care trebuie importata in Nexus este in prima faza colectata in niste tabele temporare (buffer) dupa care sunt verificate si, daca nu s-au intalnit probleme, acestea se copiaza in baza de date. In acest fel se poate asigura o introducere corecta si completa a informatiilor in baza de date.

Procedurile stocate poarta ca regula un nume cu prefixul _importex si sufixul _exec iar tabelele temporare au si ele, de regula, acelasi prefix. Procedurile de import au si un antagonist de anulare import care, de regula are sufixul anulare. Ex.:

Import si anulare import comenzi clienti

Denumire procedura import Denumire procedura anulare import
importex_comenzi_clienti_exec importex_comenzi_clienti_anulare

Pentru ca o interogare in anulare sa reuseasca este necesar ca pentru datele afectate sa nu exista alte inregistrari conexe. Spre exemplu daca am facut un import de facturi iar dupa acel import am inceput sa operam incasari pentru acele facturi. Dupa ce avem incasari legate de facturile respective nu vom mai putea anula acel import.

Nota: In majoritatea cazurilor operatiunile de import reusite sunt confirmate tacit: respectiv raspunsul primit este unul gol. Pentru situatiile in care nu s-a reusit operatiunea de import se returneaza mesajul potrivit de eroare. Codurile de eroare sunt prezentate in documentatia oficiala la finalul fiecarui articol.
In sectiunile urmatoare, "Configurare" si "Exemple", vom dezvolta modul in care se configureaza serverul Nexus pentru a accepta mesajele de importex si cateva exemple concrete de import.

results matching ""

    No results matching ""