Configurare fluxuri de aprobari documente in Nexus

1. Configurare flux de aprobari pentru tipul de documente dorit
2. Flux de aprobari
3. Configurare expediere email pentru flux de aprobare

1. Configurare flux de aprobari pentru tipul de documente dorit

Pentru exemplificare vom configura un flux de aprobare pentru comenzi de la clienti.

Se deschide modulul "Comenzi clienti".

Din dreapta paginii va fi disponibila optiunea "Aprobari".

Se apasa pe butonul "Adaug" si va aparea fereastra "Editare flux aprobare"

Sunt 3 tipuri de aprobari:

 1. "Generare flux aprobare automat" - nu contine informatii legate de documentul aprobat si se declanseaza pentru toate documentele. Recomandat daca aprobarea/respingerea se face din Nexus.
 2. "Generare flux aprobare conditionat" - fluxul de aprobare este insotit de explicatii legate de documente si poate sa fie declansat doar daca ce respecta anumite conditii. Acest lucru presupune configurarea unui functii SQL in tabul "Functie SQL"
 3. "Blocare validare conditionata" - nu se genereaza un flux de aprobari, se blocheaza validarea documentului pana nu se respecta conditiile configurate in functia SQL.

Pentru exemplificare vom configura un flux de aprobare conditionat.

Se alege tipul de aprobare, se completeaza explicatia si in partea de jos a ferestrei trebuie adaugati utilizatorii ce aproba/resping fluxul de aprobari.

Se va deschide fereastra "Editare" unde se completeaza "Nivel", "Descriere" si se bifeaza utilizatorul.

Un flux de aprobare poate avea mai multe nivele de aprobare, nivelul cel mai mare aproba/respinge primul documentul, in cazul in care se aproba se genereaza un flux de aprobare pentru un nivelul inferior. Validarea documentului se face cand toate nivelurile au aprobat fluxul.

In tabul "Functie SQL" se completeaza conditiile de generarea a fluxului de aprobare si informatiile legate de document. In exemplul de mai jos se genereaza un flux de aprobare pentru toate documentele, dar sunt preluate informatii legate de comanda (Client, data, numar, valoare, produse, preturi si cantitati)

La validarea unui document in partea dreapta jos vom fi atentionati ca documentul nu este validat si a generat un fluxul de aprobare. In gridul modulului "Comenzi clienti", documentele ce au un flux de aprobare in curs vor aparea cu culoarea fontului mov si daca se afiseaza coloana "In curs de aprobare"


2. Flux de aprobari

Fluxurile de aprobari ale utilizatorilor se pot verifica in modulul "Aprobari"

Vor apare doar fluxurile destinate utilizatorului logat, doar utilizatorul "admin" are acces la toate fluxurile de aprobari.

Din butoanele din stanga sus se poate aproba sau respinge un flux de aprobari.

La validarea unui flux de aprobari cu mai multe nivele, dupa aprobarea ultimului nivel se va genera un alt flux de aprobare pentru nivelul inferior.

3. Configurare expediere email pentru flux de aprobare

Pentru a se trimite automat un email pentru fiecare flux de aprobare, cu posibilitatea de aprobare/respingere din cadrul emailului trebuie sa urmati pasii de mai jos.

 1. Utilizatorul pentru care i se genereaza un flux de aprobare aferent unui documentul trebuie sa aiba avertizarea "Avertizare la generarea unei cereri de aprobare printr-un email ce contine link-uri pentru procesarea cererii" activa.

 2. Serviciul API (http) trebuie sa fie configurat. Pentru configurare se poate consulta pasul 1 din materialul Nexus API - Configurare. In plus trebuie sa fie instalat pe serverul kitul NexusAPIService.

 3. Pentru societatea unde se doreste configurarea fluxurilor de aprobari trebuie sa aveti configurat un expeditor de email. Pentru configurare se poate consulta materialul Configurare expeditor email
  Dupa configurare trebuie sa deschideti Setari Generale


  In pagina "Expeditor email" se selecteaza contul email pentru societatea curenta

 4. Utilizatorul pentru care i se genereaza un flux de aprobare trebuie sa aiba setat o adresa de email.

 5. Utilizatorul pentru care i se genereaza un flux de aprobare trebuie sa aiba optiunea "Acces extern asupra procedurilor Web" activa.

In functie de tipul de aprobare, emailul va contine:

 1. "Generare flux aprobare automat"

 2. "Generare flux aprobare conditionat"

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro.

results matching ""

  No results matching ""