Copiere rapoarte Nexus - XML

In Nexus, pentru a putea copia rapoartele customizate de pe un server pe altul, s-a introdus posibilitatea de a salva rapoartele sub forma unor fisiere XML. Aceste fisiere XML pot fi salvate pe un dispozitiv portabil sau pot fi trimise prin email, etc. pe serverul destinatie unde vor fi importate. Aceasta functiune este, de asemenea, utila si in situatia in care dorim sa realizam o copie de rezerva a rapoartelor customizate pentru a le reface dupa o reinstalare a serverului.
Mai jos va detaliem pasii de urmat pentru a salva si apoi importa un raport folosind schema XML.

Exportarea fisierului

  1. Se intra in Nexus in modulul in care se afla raportul pe care dorim sa il exportam. Spre exemplu in modulul Balanta de verificare.
  2. Se da click in meniul superior pe Rapoarte customizate, Configurare rapoarte.
  3. In lista de rapoarte se alege raportul care trebuie exportat.
  4. In raportul superior se alege meniul Salvez si din lista de optiuni se alege Salvez ca XML local apoi se alege o cale si un nume pentru fisierul XML.

Importarea fisierului

  1. Se copiaza pe serverul destinatie fisierul XML.
  2. Se deschide Nexus si se deschide modulul din care a fost exportat pe serverul sursa raportul.
  3. Se da click in meniul superior pe Rapoarte customizate, Configurare rapoarte.
  4. Din meniul superior se alege Import din fisier local si se localizeaza fisierul XML copiat de pe serverul sursa. Raportul va aparea in lista de rapoarte si va fi deja utilizabil in modul.

Pentru a intelege mai usor si mai bine procedeul mai jos va prezentam un tutorial video pe aceasta tema. Exportul si importul din tutorial se fac pe acelasi server dar operatiunea este identica pentru servere diferite.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""