Operatiuni Backoffice

Pentru operatiunile de backoffice avem nevoie de o licenta Nexus Restaurant Backoffice care, dupa ce este activata, ne ofera acces la modulele Servicii/Restaurant. Acestea sunt:

De asemenea, licenta de backoffice ne ofera acces si in modulele de intrari marfa, inventariere, administrarea preturilor si a promotiilor, utilizatorilor, situatia vanzarilor, etc.
Mai departe vom prezenta operarea in modulele specifice de restaurant, respectiv adaugarea retetelor si modul in care se leaga acestea de vanzari, vizualizarea si crearea comenzilor de productie bucatarie si alte operatiuni specifice.

Retete restaurant

Pentru a vizualiza, modifica sau adauga retete noi care vor fi ulterior folosite de aplicatia RestaurantPOS sau utilizate in comenzi manuale va trebui sa intram in modulul Retete restaurant accesand: Servicii -> Restaurant -> Retete restaurant. Odata intrati in modul vom vedea o lista cu retetele deja existente sau, in lipsa acestora, o lista goala. Adaugarea unei noi retete se realizeaza prin apasarea butonului Adauga din partea stanga a meniului orizintal superior.
Se completeaza antetul retetei dupa cum urmeaza:

  • Numarul retetei este precompletat de program si poate fi ignorat.
  • Data retetei = implicit data curenta.
  • Produs. In acest contol se apasa pe sageata de langa si apare fereastra de cautare in nomenclator a produsului pe care il vom obtine prin aceasta reteta. Este deosebit de important contul retetei. Acesta este acelasi cu contul din care se fac iesirile/bonurile fiscale.
    De exemplu am putea avea retete direct pe contul 371 .02 (Marfuri cu amanuntul) si programul poate fi setat sa faca automat contarea prin 345.
  • Centru profit - de obicei acelasi cu gestiunea. Daca nu exista se creaza un centru de profit cu acelasi nume ca al gestiunii sau al activitatii.
  • Gestiune - gestiunea pentru care se inregistreaza reteta. Am putea avea gestiuni diferite cu retete diferite pentru aceleasi produse.

Mai departe putem accesa pagina Optiuni si, daca este nevoie, setam cate unitati din produsul finit vom obtine in urma retetei. Acest camp are implicit valoarea 1.
Continuam cu adaugarea ingredientelor care se consuma pentru realizarea retetei.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""