Exportul salariilor pentru platformele online ale bancilor

In acest material va voi prezenta procedura de export a salariilor pentru importul acestora in platformele online ale bancilor.

Bancile pentru care formatele de fisiere au fost implementate in Nexus sunt:

  • ING Bank - TXT;
  • BCR - CSV;
  • Intesa SanPaolo Bank - TXT;
  • Alpha Bank - CSV-V2;
  • Altele netestate

Inainte de a incepe procedura de export, salariile trebuie calculate si validate.

In modulul "Personal", pentru salariatii cu contracte de munca active trebuie sa aveti completat banca si contul IBAN. Aceste campuri le gasiti la deschiderea unui angajat in tabul "Salariat".

In modulul de salarii se deschide operatiunea "Fisier card" si in functie de tipul de plata efectuat (avans/lichidare), se alege "Situatie plati in cont card - avans" sau "Situatie plati in cont card - lichidare".

Se va deschide fereastra "Viramente salariale pe Carduri Bancare". Prima sectiune (1) este destinata filtrarii salariatilor pentru care se doreste efectuarea platilor salariilor. Optiunea "Aduc salariati avand aceeasi banca ca si banca platitoare" va ofera posibilitatea filtrarii salariatilor pentru a genera fisierul de viramente salariale pentru fiecare banca in parte, in cazul in care societatea vireaza de pe conturi bancare diferite in functie de conturile salariatilor.

La sectiunea a-2-a se alege banca din care se doreste efectarea platiilor, iar la pasul 3 se alege tipul de fisier acceptat de platforma online a bancii anterior selectata. Pentru a evita acest pas, se poate alege formatul fisierului de export din modulul "Contui banci", in campul "Format export fisier"

La pasul 4 se apasa click stanga pentru cautare si selectarea salariati. In cazul in care va apare atentionarea de mai jos, trebuie sa va asigurati ca salariatii selectati conform filtrelor de mai jos au restul de plata pe coloana "Rest plata card".

Pentru a evita bifarea campului "Virat in contul de card" pentru fiecare salariat in parte, puteti folosi asistentul "Editare in format tabelar" din cadrul modulului de Salarii.

Incepand cu versiunea 20.10.10, valorile campului "Virat in contul de card" se pot modifica in bloc, folosind "Editarea multipla" (pentru bifat completati valoarea 1 si pentru debifare valoarea 0).

Dupa recalculul salariilor, vom observa ca suma de plata se regaseste in coloana "Rest plata card".

Se refac pasii descrisi mai sus din "Fisier card", iar la cautarea si selectarea salariatilor, va informeaza cati salariati au fost selectati conform filtrelor puse.

Se mai da inca un click pentru afisarea optiunilor.

  • "Genereaza raport" - se genereaza un raport pentru verificarea informatiilor
  • "Salveaza Fisier pentru Banca" - se genereaza fisierul necesar pentru importul pe platforma online a bancii.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""