Import extrase de cont Trezorerie

Importul extraselor de trezorerie se face prin intermediul mesajelor SPV. In continuare va voi prezenta modul de configurare pentru acest importul de extrase de trezorerie in Nexus.

Un prim pas ar fi definirea contului contabil in balanta de verificare si legarea acestuia de un cont bancar.

In continuare se deschide modulul "Optiuni dosare contabile" (Contabilitate- Dosar contabil) si se adauga un dosar contabil.

Setarile minime ce trebuiesc facute aici sunt cuprinse in imaginea de mai jos. Pentru alte functionalitati ale modulului "Dosar contabil" le puteti urmari in acest tutorial, in noutatea Nexus Media si in manualul Optiuni dosare contabile Nexus Media.

Dupa definirea dosarului contabil si completarea certificatului digital, se deschide modulul "Mesaje SPV ANAF" si se descarca mesajele. (Noutate Nexus Media/Manual Nexus Media).

Se deschide modulul "Banca in lei" si se selecteaza asistentul "Import extras de cont Trezorerie din Mesaje SPV".

ATENTIE!!! In cazul in care apar iconite cu semnul

Import extrase de cont9
inseamna ca pentru inregistrarea respectiva ori nu este completat "cont corespondent" ori nu s-a identificat niciun partener cu IBAN-ul respectiv. Pentru a configura acest lucru trebuie sa dati dublu click pe iconita.

Dupa apasarea butonului "Import" vor aparea extrasele in gridul modulului "Banca in lei" validate/nevalidate in functie de optiunea "Import incasari/plati direct validate".

In cazul in care primiti erori la descarcarea mesajelor SPV, trebuie sa actualizati certificatul digital.

Intrati in modulul "Optiuni dosare contabile", iar in partea de sus regasiti asistentul "Asistent actualizare certificat digital"

Mult succes!

Noutate Nexus Media

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""