Creare magazin online de tip Emag Marketplace

 1. Setari obligatorii creare magazin:
  Tip magazin: Emag Marketplace Platforma Emag: Site eMag.ro Denumire site: Emag.ro Domeniu web: https://marketplace.emag.ro/ Gestiune: Se selecteaza gestiunea unde se afla produsele in stoc Lista de preturi: Lista de preturi a produselor (de tip grup oferta) Cod client eMag.ro: Codul de client din platforma MarketPlace Emag.ro IP apel invers eMag.ro: IP catre server Nexus + port emag (Ip de exterior al serviciului API+port emag, sub forma IP:PORT) Uitilizator FTP: nume utilizator acces plaftoma MarketPlace Emag.ro Parola FTP: parola utilizator acces plaftoma MarketPlace Emag.ro Preluare comenzi cu starea: Optiune de preluare comenzi noi suau in lucru Zile livrare: Trebuie completat numarul de zile pana se face livrarea (trebuie specificat un numar mai mare ca 0!)

 2. Configurare curieri
  Dupa crearea magazinului accesam tabul Modalitati de livrare si selectam Adaug -> Import curieri Emag. In asistentul de import curieri vor fi adusi curierii din MarketPlace si se bifeaza pentru importul in Nexus.

 3. Configurare structura meniu
  Pentru preluarea claselor si atributelor disponibile fiecarei clase accesam tabul Structura meniu si apasam butonul Adaug. In asistentul de preluarea vor aparea toate clasele disponibile in contul de client din platforma MarketPlace, si se bifeaza clasele pentru import. Se vor importa clasele selectate iar la fiecare clasa se va importa lista de atribute.

 4. Configurarea Produse magazin
  Aici exista 3 situatii:

  4.1. Produsele au fost create pe platforma eMag MarketPlace si se importa in Nexus.
  Pentru importul produselor in Nexus accesam modul Produse magazin online -> Actualizare produse de pe platforma emag.ro -> Import/Actualizare produse, clase, atribute, preturi.

  4.2. Produsele sunt create in Nexus si se exporta catre platforma eMag MarketPlace.
  Produsele noi create in Nexus (dupa ce au fost completate toate specificatiile: denumire, descriere, clasa, atribute, imagini) se va trimite catre eMag MarketPLace prin Nexus Tasks. In cadrul produselor trebuie specificat Part Number (Cod origine completat in nomenclator la produs, acest camp fiind obligatoriu la eMag, in cazul in care nu e specificat se va trimite codul produsului) Pentru aceasta in Activitati automate la rubrica eMag.ro activam programarea: Programare transmisie integrala, in care specificam intervalul de prelucrare precum si nivelul de log operare (erori, mesaje) Tot aici se pot activa programarile: Programare transmitere cantitate si pret precum si Programare preluare comenzi

  4.3. Produsele sunt in ambele locuri si in Nexus si pe platforma eMag Marketplace.
  In cazul in care produsele sunt atat in Nexus cat si pe eMag MarketPlace trebuie sa facem legatura intre ele prin campul ID Emag. Pentru fiecare produs din aplicatia Market Place trebuie preluat ID produs si salvat in Nexus pe campul ID Emag.

In cadrul modulului exista 4 asistenti specifici Emag Marketplace

 • Actualizare id extern produse (conform ID-urilor de pe eMag.ro)
 • Import imagini
 • Verificare produse (articole publicate pe eMag.ro)
 • Actualizare PNK eMag.ro

In cadrul eMag MarketPLace trebuie specificat (in cadrul tabului Detalii tehnice):

 • Order Callback URL (Ip catre server Nexus) sub forma:
  http://IP:PORT/order/{​​​​​​​id_societate}​​​​​​​-{​​​​​​​id_magazin}​​​​​​​/{​​​​​​​order_id=order_id}​​​​​​​ 
  exemplu http://55.55.55.55:6666/order/7-8/{​​​​​​​order_id=order_id}​​​​​​​
  
  unde
  55.55.55.55 = IP Server API NEXUS
  6666 = PORT API NEXUS Emag
  7 = ID societate (din modul Societati din Nexus)
  8 = ID magazin online (din modul Magazin online din Nexus)
 • IP pentru verificare acces din exterior (IP exterior client)

results matching ""

  No results matching ""