Instalarea NexusERP

Instalarea produsului Nexus se realizeaza in doua etape:

 • instalarea serverului de baze de date;
 • instalarea clientului (interfata grafica) pe care o vom folosi pentru operarea documentelor.

Instalarea serverului MSSQL

NexusERP functioneaza pe baza motorului de baze de date Microsoft SQL Server (momentan versiunea 2017). Pentru ca instalarea sa fie cat mai usoara si mai sigura recomandam ca aceasta sa se realizeze pe o statie sau pe un server dedicat acestei activitati: deservirea conexiunilor SQL. Nu recomandam ca sistemul server sa fie folosit si pentru operare dar, daca nu exista posibilitatea izolarii sistemului, puteti folosi statia si pentru operare.

Cerinte minime si cerinte recomandate pentru instalarea SQL Server Nexus

Software

 • .Net Framework 3.5 SP1 (se activeaza din Features)
 • .Net Framework 4.7.1
 • Windows Powershell 2.0 (se activeaza din Features, in general este deja activat)
 • Versiune minima Windows: Windows 8 sau Windows Server 2012 (este necesara instalarea Windows Updates inainte de instalarea serverului). Preferabila este instalarea pe Windows 10 pentru statii sau Windows Server 2016 pentru servere

Hardware

 • Memorie: 4GB este minimum absolut pe care se poate instala dar functionarea este extrem de lenta deoarece coincide cu minimum necesar pentru sistemul de operare. Pentru versiunile Express (instalarea implicita) recomandam minim 8GB RAM. Pentru instalari cu versiune SQL Standard (se licentiaza separat) se recomanda cat mai mult: 32, 48 GB, etc. Cu cat functioneaza mai mult in RAM, cu atat este mai rapid serverul.
 • Procesor: mimin Intel Core i5 pentru statii, Xeon pentru servere. Recomandarea este favorizarea vitezei per nucleu in defavoarea numarului de nuclee.
 • Disc / spatiu: Spatiul necesar pe disc este de 6 GB pentru instalarea efectiva a serverului la care trebuie sa va rezervati inca 10 GB / baza de date pe discul unde vor fi acestea stocate. Recomandam folosirea de discuri virtuale, unde este posibil, configurate pentru redundanta iar discurile fizice sa fie de tip SSD.
 • Alimentare: Pentru a va proteja de fluctuatii sau caderi de tensiune care pot intrerupe brusc functionarea serverului va recomandam sa folostiti UPS-uri de incredere care sa va asigure o autonomie suficienta cat sa puteti inchide in conditii de siguranta echipamentele in cazul unor asemenea evenimente.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

  No results matching ""