Configurare expeditor mail in Nexus ERP

Pentru configurarea unei adrese de mail pe care sa o foloseasca Nexus ERP pentru a trimite direct mail-uri din program trebuie sa urmati urmatorii pasi:

1) Intrati in Nexus cu un user cu rol de administrator.
2) Asigurati-va ca sunt toate modulele inchise (casa, banca, etc.).
3) Accesati din meniul superior Instrumente > Setari generale si alegeti in stanga Expeditor email.
4) Dati click pe butonul cu (+) din sectiunea Cont e-mail general pentru a adaugda un cont general de e-mail.
5) Completati datele despre conectarea la cont dupa cum urmeaza: Denumire cont = Denumirea expeditorului, Email cont = adresa de e-mail de pe care trimiteti si la care primiti raspunsurile inapoi, Utilizator server = numele de utilizator cu care va autentificati la serverul de mail - la Gmail/Yahoo coincide cu adresa de mail, Parola server = parola casutei de mail, Server e-mail = adresa serverului dvs sau a serviciului public folosit - ex.: smtp.gmail.com, smtp.mail.yahoo.com, Port SMTP = 587 (cel mai frecvent) sau 465 pentru SSL, 25 pentru conectare nesecurizata (NON-SSL) (nerecomandat si cel mai probabil filtrat de ISP), Dimens. max. asas. = 2 (mai mult doar daca permite serverul), Nr. mesaje/min = 10, CC = O adresa valida de e-mail, poate chiar aceeasi, la care sa primiti o copie a mesajelor trimise, BCC = similar ca la CC doar ca nu vede destinatarul ca s-a trimis si o copie undeva, E-mail testare = o adresa de mail la care se trimite un mesaj de test cu la apasarea butonului "Testare setari cont" prezent mai jos.

Nota: Dupa ce apasati pe testare daca programul sta mult si pare ca s-a blocat inseamna ca datele de conectare nu sunt corect, cel mai probabil portul, si trebuie sa asteptati sa dea eroare de conectare apoi corectati portul si incercati din nou.

Dupa ce ati testat cu succes conectarea dati click pe Salveaza apoi alegeti si la Cont e-mail pentru societatea curenta contul creat anterior.

In continuare, la afisarea unui raport veti putea folosi meniul din dreapta pentru a trimite raportul pe mail.

Atentie! Serviciul de trimitere mail-uri este Nexus Tasks si trebuie sa ruleze pe serverul Nexus. Il gasiti in lista de servicii Windows. Daca nu il aveti instalat puteti instala kitul dupa ce il descarcati din contul dvs. de client de pe adresa http://download.nexuserp.ro/descarca-actualizari.php.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""