Taxe si impozite retinute la sursa

In cazul in care trebuie sa retineti o taxa sau un impozit direct in documentul de intrare in gestiune (borderou de achizitii deseuri), Nexus ofera posibilitatea de inregistrare automata a acestor taxe/impozite pentru articolele dintr- anuimita clasa.

Va prezint in detaliu pasii de urmat pentru configurare.

 1. Se intra in modulul "Nomenclatoare si unelte" - "Bunuri si servicii - articole" si se adauga sau editeaza articolul receptionat

 2. Se modifica clasa de articole din care face parte.

 3. Se deschide fereastra "Modifica clasa produs" si ne mutam pe tabul "Taxe si impozite"

 4. Se adauga o noua taxa prin butonul "Adaug"

 5. Se defineste contul 446 in modulul "Bunuri si servicii - Conturi"

 6. In cazul taxei de mediu pentru persoane fizice, se completeaza informatiile conform imaginii de mai jos. La campul produs avem posibilitatea de alegere a unui articol din baza de date, aici avand posibilitatea de alegere a contulul contabil aferent acestei taxe (446). Dupa completarea informatiilor solicitate se apasa butonul

  Important! Articolele definite pentru taxele si impozitele retinute la sursa nu intra in baza impozabila TVA, astfel aceste articole trebuie sa aiba optiunea "Nu intra in baza impozabila TVA" (nu se declara in declaratiile 390, 394, 300) si cotele de TVA sa fie 0.

 7. Pentru impozitul pe venit PF, se mai adauga inca o taxa cu informatiile din imaginea de mai jos.

 8. Dupa definirea taxelor si impozitelor, se bifeaza taxele ce doriti sa fie active si salvam modificarile clasei de produs.

Pasii de mai sus au reprezentat configurarea taxelor si impozitelor retinute la sursa. In continuare va voi prezenta modalitate de inregistrare a documentelor si aplicarea automata a acestora.

 1. In modulul "Intrari" - "Facturi furnizori" se adauga un document nou.

 2. Se completeaza antetul cu informatiile solicitate (nr. document, data document, gestiune, partener [Atentie! Partenerul trebuie sa fie persoana fizica]) Pentru aplicarea taxelor si impozitelor retinute la sursa, tipul documentului trebuie sa fie "Borderou achizitiii deseuri"

 3. Se adauga produsul receptionat.

 4. La validarea documentului va aparea fereastra de mai jos la care se apasa "OK".

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

  No results matching ""