Salvarea bazelor de date in Nexus ERP

Salvarea periodica a bazelor de date nu este doar o idee buna si singurul mod in care va puteti proteja de eventuale pierderi de date este si o obligatie pe care v-ati asumat-o contractual prin contractul de licentiere.
Realizarea de copii de rezerva a bazelor de date se poate realiza momentan din Nexus in 2 moduri:

  • periodic manual prin accesarea meniului Instrumente > Mentenanta baze de date > Salvare (video mai jos)
  • automat prin serviciul Nexus Tasks prin accesarea meniului Instrumente > Activitati programate. NexusTasks trebuie sa fie instalat pe server. Kitul se poate descarca de pe download.nexuserp.ro autentificandu-va cu contul dvs. de client.
Nou! ATAC va pune la dispozitie posibilitatea de a realiza copii de rezerva a bazelor de date si a altor fisiere esentiale pentru restaurarea cu succes a datelor in cazul in care serverul dvs. este victima unei defectiuni sau a unui atac cibernetic iar datele va sunt compromise. Utilizand acest serviciu beneficiati de protectie automata si nu mai este nevoie sa fa ocupati dvs. de lansarea, mentenanta si administrarea copiilor de rezerva. In cazul in care apare orice problema la realizarea copiilor de rezerva veti fi contactat prin email si/sau telefon pentru restabilirea functionalitatii. Pretul de lista al acestui serviciu este de 10 Euro + TVA / luna per baza de date. Pentru o oferta personalizata va rugam sa trimiteti un mail la nexus@atacpc.ro.
Realizarea unei copii manuale de rezerva

Pentru realizarea copiilor manual trebuie sa urmati pasii de mai jos:

1) Va autentificati cu un user de tip administrator.
2) Daca ati deschis module de lucru va trebui sa le inchideti (casa, banca, facturi, etc.).
3) Accesati din meniul superior: Instrumente, Mentenanta baze date, Salvare.
4) Alegeti baza de date pe care doriti sa o salvati sau TOATE daca doriti sa faceti o copie la toate bazele de date.
5) Scrieti calea pentru salvare sau apasati pe butonul patrat de langa campul pentru introducearea caii pentru a naviga la dosarul unde se vor salva copiile.
6) Apasati "Salvez" si asteptati mesajul de confirmare a salvarii din bara de stare.

Programarea de copii de rezerva automate prin NexusTasks.

Nexus permite, prin intermediul componentei Nexus Tasks, programarea si realizarea de copii automate a bazelor de date pe un spatiu local, retea sau ftp.
Pentru a realiza o asemenea programare trebuie sa efectuati urmatorii pasi:

1) Va asigurati ca ati instalat pe server aplicatia Nexus Tasks si ca serviciul este activ. Il gasiti in serviciile Windows il regasiti cu numele Nexus Tasks Service.
2) In aplicatia Nexus intrati cu un user de tip administrator.
3) Daca ati deschis module de lucru va trebui sa le inchideti (casa, banca, facturi, etc.).
4) Accesati din meniul superior Instrumente > Activitati programate.
5) In pagina Programari definiti o programare noua, adica frecventa cu care doriti sa realizati copiile de rezerva.
6) In pagina Salvari baze de date creati o activitate noua completand campurile Denumire, Programare (alegeti cea de mai sus), Locatia (recomandat un server FTP), Utilizator si Parola daca ati ales un server FTP, Nr. maxim salvari (cate copii sa se pastreze - este recomandat sa setati un numar de copii, in caz contrar cand se umple discul trebuie sa stergeti manual copii din urma), puneti bifa pe Activ. Optional mai puteti bifa si sa se faca o mentenanta asupra bazei de date inainte de salvare si sa se inchida PC-ul dupa ce termina daca rulati rutina noaptea.
7) Bifati societatile la care faceti copie (puteti ignora EXEMPLU dar se recomanda sa bifati si XECUTIVE).
8) Apasati OK pentru a finaliza programarea.
8) Rulati manual o data rutina apasand pe "Ruleaza acum" ca sa va asigurati ca totul este in ordine.

Recomandari finale.
Va recomandam sa NU pastrati copiile de rezerva pe server. Cea mai recenta copie va recomandam sa o copiati si pe un alt dispozitiv la care serverul nu are acces direct si constant cum ar fi un stick, un hard disk de retea, un alt calculator, un patiu de stocare cloud unde trebuie sa va autentificati, etc.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""