Calculul salariilor și operarea pontajului

1.Calcul salarii
Pentru calculul salariilor din luna de lucru se va lucra in modulul Salarii personal -> Salarii, se va utiliza asistentul Sincronizare si calculSincronizare salariati, acesta aducand toti salaritii care au contracte active sau suspendate in luna de lucru.

La sincronizarea salaritilor se pot utiliza variantele prezentate in fereastra de mai jos, astfel casutele bifate vor aduce informatiile specificate pentru toti salariatii.

Pentru completarea automata a pontajului conform normei de lucru din contractul de munca este necesar ca in dreptul liniei Completeaza automat pontajul... casuta sa fie bifata.

Dupa ce au fost precizate sursele de preluare a informatiilor, apasam Continua.
Nota: Se recomanda sincronizarea bonurilor si a sporurilor salariale conform Registrul salaritilor.

Pentru a calcula salariile pentru angajati din luna de lucru, apasam Calcul dupa Continua.

2.Adaugarea concediilor medicale
Pentru introducerea concediilor medicale, concedii de odihna, s.a., se va deschide pagina de lucru a fiecarui salariat unde se vor completa informatiile corespunzatoare, astfel:

  • se apeleaza comanda Adaug dupa care se completeaza datele de pe concediul medical, indemnizatia de concediu medical se calculează utilizand comenzile: Calculez si salvez (fereastra se va inchide) sau Calculez (fereastra ramane deschisa) si Salvez

  • unde este cazul să se completeze stagiului de cotizare al salariatilor se utilizeaza asistentul Incarc ultimele 12 salarii unde se vor completa informatiile din Adeverinta de vechime.

La introducerea ultimelor 12 salarii, pentru salariatii care si-au inceput activitatea in luna de lucru sau recent (<6 luni), data pentru incarcarea lunilor este ultima zi din luna anterioara inceperii activitatii.

3.Adaugarea concediilor de odihna
Pentru operarea concediilor de odihna se poate consulta tutorialul: Evidenta si calculul concediilor de odihna

4.Pontaj
La modificarea pontajului, se va utiliza din asistentul din Operațiuni - Asistent. In ferestra de lucru a pontajului se pot adauga tipul de ore lucrate de salariat prin selectarea acestora din Tip ore+ Adaug, tipul de ore selectat va aparea ca linie in pontaj unde se vor completa doar orele aferente tipului de ore selectat. Dupa finalizarea completarii pontajului se salvează modificarile asupra pontajului cu Salvez.

5.Lichidare
Dupa introducerea tuturor informatiilor sau dupa fiecare modificare in pagina de lucru a salariatului se va da calcul la lichidare.

6.Rapoarte
Pentru verificarea venitului brut, numarului de ore lucrate, contributiile platite de angajat+angajator se genereaza raportul Fluturasi Chenzina II din Salarii, click dreapta pe salariatul pentru care se doreste sa se faca verificarea (Rapoarte→ChenzinaII→Fluturasi Chenzina II).

La finalizarea introducerii, verificarii salariatilor si salariile acestora se valideaza salariile cu Validez, dupa care se poate genera declaratia D112.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro.

results matching ""

    No results matching ""