Calculul salariilor si operarea pontajului

In modulul “Salarii personal” -> “Salarii” pentru calculul salariilor se va utiliza “Sincronizare si calcul” → “Sincronizare salariati”, acesta aducand toti salaritii care au contracte active in luna de lucru.

calcul salarii1

calcul salarii2

La sincronizarea salaritilor se pot utiliza variantele prezentate in fereastra de mai jos, astfel casutele bifate vor aduce informatiile specificate pentru toti salariatii. Pentru completarea automata a pontajului conform normei de lucru din contractul de munca este necesar ca in dreptul liniei “Completeaza automat pontajul...” casuta sa fie bifata. Dupa ce au fost precizate sursele de preluare a informatiilor, apasam “Continua”.

Se recomanda sincronizarea bonurilor si a sporurilor salariale conform “Registrul salaritilor”.

calcul salarii3

Pentru a calcula salariile pentru angajati care au contracte active, apasam “Calcul”

calcul salarii4.0
dupa “Continua”.

calcul salarii4

Mai departe, pentru a introducerea concediile medicale, concediile de odihna, s.a., se va deschide pagina de lucru a fiecarui salariat unde se vor completa informatiile corespunzatoare, astfel: La Concediile Medicale, pentru salariatii care au contracte de munca recente este necesar a se utiliza asistentul “Incarc ultimele 12 salarii” unde se vor completa informatiile din “Adeverinta de vechime”, in cazul in care salariatul nu are stagiu de cotizare de 6 luni in utimele 12 luni nu va beneficia de indemnizatie de concediu medical (C.M. se introduce si va avea sume cu zero)

Excepție, potrivit prevederilor art.9 si art. 31 din OUG nr.158/2005, asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiții de stagiu de asigurare, în cazul urgențelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor și SIDA. Fără condiție de stagiu de asigurare se acordă și concediul și indemnizația de risc maternal.

calcul salarii5

La introducearea ultimelor 12 salarii, pentru salariatii care au inceput activitatea in luna de lucru sau recent (<6 luni), data pentru incarcarea lunilor este ultima zi din luna anterioara inceperii activitatii.

calcul salarii6

calcul salarii7

Dupa ce s-au completat datele de pe concediul medical se va calcula indemnizatia de concediu medical prin utilizarea: “Calculez si salvez”(fereastra se va inchide) sau “Calculez” (fereastra ramane deschisa) si “Salvez”.

La introducerea concediilor de odihna se va utiliza “Adaug”, se va deschide fereastra pentru adaugarea concediului de odihna dupa care se va calcula concediul de odihna prin utilizarea: “Calculez si salvez”(fereastra se va inchide) sau “Calculez” (fereastra ramane deschisa) si “Salvez”.

calcul salarii8

calcul salarii9

La modificarea pontajului, se va utiliza “Asistent”.

calcul salarii10

In feresta de lucru a pontajului se pot adauga tipul de ore lucrate de salariat prin selectarea acestora din “Tip ore”+ “Adaug”, tipul de ore selectat va aparea ca linie in pontaj unde se vor completa doar orele aferente tipului de ore selectat. Dupa finalizarea completarii pontajului se salveaza cu “Salvez”.

calcul salarii11

calcul salarii12

Dupa introducerea tuturor informatiilor sau dupa fiecare modificare in pagina de lucru a salariatului se va da calcul la lichidare.

calcul salarii13

calcul salarii14

Pentru verificarea venitului brut, numarului de ore lucrate, contributiile platite de angajat+angajator se genereaza raportul “Fluturasi Chenzina II” din “Salarii” click dreapta pe salariatul pentru care se doreste sa se faca verificarea (Rapoarte→ChenzinaII→Fluturasi Chenzina II).

calcul salarii15

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""