Configurare EasyRetail Restaurant

EasyRetail Restaurant este o aplicatie moderna destinata utilizarii in restaurante, cafenele si alte locaruri similare la care consumatia se face dupa sedere la masa. Aplicatia are o interfata prietenoasa si usor de folosit si este conceputa astfel incat timpul de operare sa fie redus la minimum.

Spre deosebire de alte aplicatii, in aplicatiile EasyRetail, 99% din setarile dispozitivului se realizeaza in interfata de backoffice NexusERP. Pe dispozitiv doar se alege calea catre server, baza de date si codul dispozitivului preconfigurat. Acest lucru inseamna ca se pot oricand configura dispozitivele fara sa fie nevoie ca persoana responsabila sa se deplaseze pana la dispozitivul fizic.

Pasi configurare:

Pentru configurarea dispozitivului de vanzare trebuie urmati cativa pasi intr-o ordine predefinita astfel incat, la final, sa ajungem la rezultatul dorit.

1. Crearea si configurarea dispozitivului de vanzare

Crearea si configurarea unui nou punct de vanzare (POS) incepe cu crearea unei noi inregistrari in Nomenclatoare > Administrare > Aparate de marcat fiscale. Tot de aici se vor administra pe viitor setarile pentru acel dispozitiv. Se acceseaza din meniul principal din stanga calea mentionata anterior. Daca au fost configurate anterior alte dispozitive fiscale acestea for fi afisate in lista. In caz contrar fom vedea o lista goala de dispozitive fiscale.

Pentru adaugarea unui nou aparat fiscal se apasa pe butonul Adaug.
Se completeaza campul numer dispozitiv cu un numar. Acest numar va fi folosit de pe acest dispozitiv si de pe altele pentru a identifica dispozitivul fiscal la care se trimite comanda de tiparire a bonului fiscal. Tot acest numar este folosit de catre aplicatia NexusPrint pentru a prelua comenzile de tiparire a bonurilor fiscale si a le inainta driver-ului casei de marcat. Atentie!!! O singura aplicatie NexusPrint trebuie sa fie configurata sa lucreze cu un numar de casa de marcat - nu putem avea de exemplu 2 aplicatii NexusPrint care lucreaza concomitent cu dispozitivul 1. De asemenea trebuie avut in vedere ca pe PC-ul unde este legata fizic casa de marcat si instalat driverul casei trebuie instalat si NexusPrint.
In continuare se completeaza denumirea aparatului fiscal (Ex.: Casa marcat BAR), tipul casei si a driverului folosit si parametrii de conectare. Se continua cu setarea codurilor de incasare in functie de modelul casei/imprimantei fiscale, cu numarul ultimului raport Z tiparit si, daca dispozitivul fiscal cere, se completeaza utilizatorul si parola de conectare la aceasta (Ex.: utilizator 1 cu parola 0 pentru casele Activa/Tremol sau utilizator 1 si parola 0001 pentru casele Datecs). Se apasa butonul Salvez din meniul superior si se avanseaza la pagina Setari. Se bifeaza setarile de mai jos:

  1. Verifica raspunsul driverului pentru fisierul de bon
  2. Permite tiparirea de rapoarte Z si X
  3. Permite acordarea de discount valoric (daca suporta casa acest tip de discount)
  4. Se avanseaza la pagina Pos-uri si se apasa pe Adauga pentru a adauga un nou POS. In acest context POS se refera la echipamentul de pe care se face vanzarea. A nu se confunda cu POS-ul bancar / terminalul pe care se inregistreaza platile cu cardul. Se alege din controlul Tip interfata interfata Restaurant, se completeaza campul Denumire pos cu un text la alegere, se alege gestiunea din care se face vanzarea, utilizatorii care au dreptul sa foloseasca POS-ul si utilizatorii care au dreptul sa administreze POS-ul. Se alege comportamentul dorit la inchiderea fiscala: cumularea bonurilor si blocare la eroare, cumularea bonurilor si ignorarea eventualelor erori sau fara cumulare. In functie de preferinte se alege tema, modul de afisare dorit si formatul pictogramelor. Daca se vinde fara stoc trebuie aleasa mai jos optiunea Vizualiz. produse fara stoc la cautare produse. Se alege tipul (grafic sau text) dorit de factura si imprimanta pe care se vor lista. Imprimata trebuie sa fie setata in NexusPrint. Se alege POS-ul bancar pentru butonul de incasare rapida cu card daca este necesar. Se alege daca se doreste tiparirea automata a notelor de plata la validarea notelor de plata.

Pe pagina drepturi se permit sau se reprima drepturile in functie de politica interna.

2. Crearea si configurarea POS-ului bancar daca este nevoie

Din pagina principala a aparatului fiscal pentru care doriti sa faceti incasari si cu card alegeti pagina POS bancar si faceti o inregistrare noua. Daca este implementat in Nexus protocolul de comunicatie pentru dispozitivul respectiv trebuie sa il alegeti din lista. Alegeti dispozitivul pentru care doriti sa fie disponibila aceasta forma de incasare. Alegeti parametrii corecti de comunicatie si puneti bifa pe setarea Activ.

3. Crearea si configurarea locatiilor de vanzare

Interfetele de tip Restaurant/FastFood/Catering folosesc locatii de vanzare. Acestea se seteaza in modulul Servicii > Restaurant > Locatii vanzare si se pot asocia cu conceptul de saloane de vanzare. Spre exemplu putem sa avem la un restaurant locatiile de vanzare "Parter", "Terasa", "Salon VIP", etc. Pentru adaugarea unei locatii noi de vanzare se apasa butonul Adaug. Se alege tipul de activitate (in functie de licenta achizitionata), o denumire sugestiva la alegere, gestiunea de unde se descarca marfa si se customizeaza pagina in care vor aparea mesele. Pentru crearea si aranjarea meselor se apasa pe butonul Aranjare mese si se configureaza pagina dupa preferinte dupa care se poate trece la configurarea sectiilor. Dupa ce s-au configurat locatiile de vanzare acestea trebuiesc bifate in pagina Locatii de vanzare din POS-ul unde doriti sa le folositi.

4. Crearea si configurarea sectiilor

Sectiile se configureaza si se seteaza din modulul Servicii > Restaurant > Sectii. Pentru a adauga o sectie noua se da click pe butonul Adaug, se completeaza Denumirea, Gestiunea si Grupa de produse care se vor vinde/produce pe aceasta sectie. Se seteaza imprimantele departamentale daca este cazul.

5. Crearea listei de preturi
6. Crearea retetelor

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""