Configurari specifice aplicatiei Nexus Retail

Setari generale

In aceasta sectiune cea mai importanta setare este gestiunea din care se face vanzarea. Este gestiunea din care se face descarcarea de stoc si gestiunea pe care trebuie sa avem lista de preturi dupa care facem vanzarea.

Retail Setari generale
Figure: Retail Setari generale

Alte setari care se mai pot face in aceasta sectiune sunt:

  • Depozit aprovizionare: Gestiunea catre care se pot formula cereri de aproviziionare.
  • Gestiuna sursa pentru transfer automat: Doar pentru interfata "Supermarket mixt". Se seteaza gestiunea sursa pentru transfer automat marfa prin NTC.
  • Centru de profit bon consum intern
  • Limita rezultate cautare produse: Nu se va depasi acest numar de rezultate chiar daca rezultatele sunt mai multe.
  • Prefix cod extern produs AVANS. Se completeaza cu codul extern al articolului care se va folosi pentru inregistrarea avensulrilor incasate.
  • Prefix cod extern produs RETUR AVANS: Similar ca setarea anterioara dar se refera la returul avansului. Aceste 2 articole trebuie sa se afle pe o lista de preturi pe contul pe care se inregistreaza avansul (ex. 419).

Setari Avansate

Blocarea vanzarii de articole fara stoc

Pentru a preveni vanzarea de articole la care nu este stoc si/sau generarea de stocuri negative la setarea Mod verificare pret la selectie produs trebuie sa alegeti Blocheaza vanzarea cand pretul de stoc difera de pretul din lista. De asemenea in sectiunea Casier, la pagina Operatiuni document trebuie setat Blocheaza vanzare produse in cazul in care nu exista stoc. Suplimentar puteti sa si ascundeti din lista de rezultate articolele din lista de pret care nu au stoc scotand bifa de pe setarea Vizualizare produse fara stoc in lista cu rezultatele cautarii produselor.

Atentie! Aceste setari sunt restrictive si implica o rigurozitate mai mare in operare. De pe terminalul de vanzare nu se vor putea vinde decat articole care se afla pe lista de preturi si au stoc la acelasi pret ca si cel din lista. De asemenea este foarte importanta si cota de TVA. Daca in stoc articolul il avem pe alta cota de TVA decat cea din Nomenclatorul de bunuri si servicii - Articole acel produs nu va putea fi vandut.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""