Preluare balanta de verificare initiala

In urma preluarii unei societati, se creaza o baza de date noua din modulul "Instrumente" - "Societati" (pasi detaliati creare societate aici), iar pentru preluarea balantei de verificare initiale trebuie sa urmatii pasii de mai jos.

La preluarea de balanta de verificare sunt 2 situatii:

  1. Inceput tinere evidenta contabila cu luna Ianuarie. In situatia acesta se vor prelua la luna Ianuarie in "Deschidere conturi B.V." soldurile intiale aferente anului in curs.

In "Instrumete" - "Setari generale" - Societate curenta, campul "Sesiune preluare balanta initiala" va avea valoarea "Decembrie".

  1. Inceput tinere evidenta contabila in cursul anului. In situatia aceasta soldurile din Balanta de verificare vor fi preluate in sesiunea de lucru anterioara inceperii tinerii evidentei contabile.

De exemplu: daca inceputul tinerii evedentei contabile este luna Martie 2020, soldurile din Balanta de verificare se vor adauga in Deschidere conturi BV in sesiunea de lucru Februarie 2020.

In "Instrumente" - "Setari generale" se completeaza campul "Sesiune preluare balanta initiala" cu luna precedenta sesiunii in care se incepe operarea in Nexus.

Se schimba sesiunea de lucru in functie de situatiile prezentate mai sus.

Se deschide modulul "Deschidere conturi B.V."

Prin apasarea butonului

se adauga conturile balantei de verificare ce au solduri.

Nota! Pentru preluari de balante de verificare in cursul unui an, este obligatorie completarea rulajelor debitoare si creditoare a conturilor contabile.

Dupa completarea datelor se apasa "Salvez".

In cazul in care se doreste separarea soldului pe conturi analitice, Nexus ofera posibilitatea definirii automate a unor conturi analitice interne (pentru a evita incarcarea balantei) dupa gestiune, personal, parteneri si centru de profit.

Acest lucru se poate face prin adaugarea analiticelor interne in cadrul contului contabil.

Atentie! Suma soldurilor/rulajelor analiticelor interne trebuie sa fie egala cu soldul/rulajul contului contabil. In caz contrar se va crea automat un analitic intern (X - nespecificat) cu diferenta dintre acestea.

Dupa adaugarea completa a balantei de verificare, se poate verifica egalitatea balantei prin butonul "Verificare B.V.".

Daca mesajul primit este asemanator celui de sus, atunci se poate trece la urmatorul pas "Actualizare B.V.". In caz contrar trebuie verificate punctual erorile din informarea respectiva si rezolvate, apoi se reface verificarea.

Se actualizeaza balanta de verificare folosind butonul "Actualizare"

Daca primiti mesajul de eroare de mai jos, inseamna ca actualizarea a fost blocata si trebuie sa o deblocati din optiunile modulului.

Daca pasii de mai sus au fost finalizati cu succes, se poate verifica in modulul "Balanta de verificare" soldurile preluate.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la adresa de email nexus@atacpc.ro

results matching ""

    No results matching ""